Koel- & vriescellen

Snelkoeling

Snelkoelers hebben als voornaamste taak de ontwikkeling van bacteriën in de gevaarlijke zone van +65°C naar +10°C tegen te gaan. Daarom moet deze zone zo snel mogelijk worden doorlopen. Bij snelvriezers is het dan ook beter vele kleine ijskristallen te vormen dan weinig grote. De wetgeving op dit gebied wordt hierbij door ons uiteraard eveneens nauwlettend gevolgd.

Koelcentrales

Deze koelcentrales kunnen tot 1.000 Watt in ons atelier door onze eigen mensen worden ontworpen en geassembleerd. Een soepele capaciteitsregeling i.f.v. de koelbelasting staat hierbij centraal.

Opbouw van een IND-cel

Industriële wand- en plafondpanelen worden vervaardigd uit 2 verzinkte en gelakte staalplaten waartussen op continue basis een isolerend schuim (PUR, PIR of rotswol) wordt aangebracht. De generveerde of vlakke uitvoering is leverbaar met diverse types bekleding.

Bewaring op korte of lange termijn van groenten en fruit

Voordelen van ULO-bewaring van hardfruit zijn:
  • een langere bewaarperiode
  • een beter behoud van het uitzicht, de kleur
  • minder klokhuisbruin en schilbruin
  • de hogere investeringskosten zijn reeds binnen enkele jaren recupereerbaar

Scrubbers met analysekast

De scrubber zorgt ervoor dat de som van het koolzuur en zuurstofgehalte lager is dan 21%. Hierdoor wordt de ademhaling nog sterker geremd. De bewaarperiode is hier bovendien nog groter.

Computersturing voor ULO-koelcellen

Met eigen software (PC onder Windows) en vrij programmeerbaar i.f.v.:
  • de vraag van de fruitteler
  • eventuele toekomstige uitbreiding van het fruitbedrijf
  • nieuwe ontwikkelingen op de markt
Rendabele exploitatie van fruit is aan vele criteria gebonden waaronder de seizoensinvloeden, beperkte houdbaarheid, prijzen en het aanbod op de markt. Met deze bananenrijpingsunit kunnen temperatuur en rijpingsgraad echter volledig worden ingesteld zodat het product op het door u gewenste tijdstip kan worden geleverd.

Het ontwerpen en monteren van een koelinstallatie is bij Van Cleven NV dan ook maatwerk. Wij bieden onze klanten een uitgebreid assortiment koelcompressoren, verdampers en condensors aan waarbij wij ons laten leiden door de vraag van onze opdrachtgever, kwaliteit, prijs, rendement en wetgeving.
Van Cleven nv, Bedrijfsstraat 14, 3500 Hasselt, Ligging, Tel: 011 26 38 40, Gsm: 011 24 17 22, info@vancleven.be , BTW BE0437 290 153, Stratenplan